ΟΙ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΟΛΥΜΠΟΥ

5 Αυγούστου, 2011

Στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών που ο ΠΟΞ έχει θεσμοθετήσει, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση γνωριμίας με το Λιβάδι Ολύμπου, το ξακουστό Βλαχολίβαδο η Μεγαλολίβαδο όπως είναι τα ονόματα με τα οποία κατά καιρούς ήταν γνωστότερη αυτή η ακμάζουσα παλαιότερα ορεινή κωμόπολις.
Μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή στο δασικό περιβάλλον του «βουνού των θεών» η αποτελούμενη από 52 άτομα ξηρολιβαδιώτικη αποστολή, έφθασε στο προορισμό της στα 1200 μέτρα υψόμετρο. Στην είσοδο του Λιβαδίου τους Ξηρολιβαδιώτες υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος του καλλικρατικού Δήμου Ελασώνος και π.Δήμαρχος Λιβαδίου Νίκος Καψάλης και ο εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου Τάσος Καζλάρης, οι οποίοι ξενάγησαν τους επισκέπτες στις παραδοσιακές εκκλησίες, στο Ιστορικό Μουσείο, τα σοκάκια και τα λοιπά αξιοθέατα, ενώ τους ενημέρωσαν για την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου. Μπροστά στο μνημείο του Γεωργάκη Ολύμπιου ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου Τάσος Βασιάδης και η Γ.Γ. Τασούλα Κόγια αναφέρθηκαν στις αντίστοιχες παραδόσεις του Ξηρολιβάδου στο Βέρμιο όρος και προσέφεραν στους οικοδεσπότες αντίτυπα των εκδόσεων του ΠΟΞ. Οι Ξηρολιβαδιώτες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού και Μεταποιητικού Συνεταιρισμού Γυναικών Λιβαδίου και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές του. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης η Ξηρολιβαδιώτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και γευστικά το Λιβάδι κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στην κεντρική πλατεία.
Η γνωριμία με το Λιβάδι του Ολύμπου και τους ανθρώπους του, άφησε μια γλυκιά ανάμνηση για τους Ξηρολιβαδιώτες, που θα τους συντροφεύει σαν αναπόσπαστο στοιχείο της διοργάνωσης ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ.
Ο ΠΟΞ ευχαριστεί δημοσίως τους Νίκο Καψάλη και Τάσο Καζλάρη για την υποδοχή που επιφύλαξαν, καθώς και τους Γιώργο Συννεφάκη Πρόεδρο του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης και Τάσο Σπανό Λιβαδιώτη γιατρό στην Θεσσαλονίκη, για το διαρκές τους έμπρακτο ενδιαφέρον ώστε η αποστολή πολιτιστικών ανταλλαγών στο Λιβάδι να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ